image
 |  9 25 Березня 2021 | 13:12

Луцька міськрада просить владу докласти зусиль для звільнення політв’язня Олега Приходька

Луцька міська рада підтримала звернення до Президента України щодо звільнення політв’язня Олега Приходька, якого з 9 жовтня 2019 року незаконно утримує путінський режим.

Автором проєкту рішення є фракція ВО "Свобода".

Як відомо, суд Російської Федерації 3 березня 2021 року виніс вирок у вигляді позбавлення волі на п'ять років з триманням у колонії суворого режиму громадянину України Олегу Приходьку.

"Олег Приходько – український націоналіст, активний учасник Революції Гідності та громадянського спротиву окупації Криму. Через стан здоров'я рідних не залишив Криму після окупації 2014 року. Ніколи не приховував свого українства та патріотизму. З перших днів окупації переслідувався ФСБ РФ. За відмову зміни українських номерних знаків на автомобілі та за використання українського державного синьо-жовтого та червоно-чорного прапорців 8 червня 2018 року був засуджений окупантами до тридобового арешту.

8 лютого 2019 року під час обшуку у будинку Олега Приходька окупантами було вилучено прапор України, червоно-чорний прапор ОУН, та портрет Степана Бандери.

9 жовтня 2019 року, Олега Аркадійовича Приходька та його дружину було заарештовано ФСБ за звинуваченням у підготовці терористичного акту. За добу дружину відпустили, а самого Олега Приходька помістили до слідчого ізолятора в Сімферополі.

У квітні 2020 року Олега Приходька викрали з території України, перемістивши до Ростовського «Централу» – СІЗО №1 (спецблок ФСБ «Чекушка»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анатолій Вітів: Правоохоронна система не помічає сепаратистів, але охоче розправляється з захисниками України

В ув'язненні в Олега Приходька різко погіршився стан здоров'я, він майже втратив слух та зір, загострились хронічні та вікові захворювання. На кожному судовому засіданні та під час «останнього слова» в Ростовському суді громадянин України Олег Аркадійович Приходько відверто заявляв про свою громадянську позицію – називав Крим територією України, окупованою Російською Федерацією, себе Олег Приходько публічно називає патріотом України та Українським націоналістом, якого окупаційна влада, взяли у заручники та піддають тортурам за політичні переконання та вірність Україні.

Актуальність та розуміння необхідності невідкладного визволення «бранця сумління» Олега Приходька підтверджує також підтримка українським парламентом депутатського запиту народного депутата України від ВО «Свобода» Оксани Савчук щодо звільнення політв’язня Олега Приходька. За направлення відповідної постанови до Президента України №1335-ІХ від 05.03.2021 року проголосували 265 народних депутатів України", - йдеться у зверненні.

У зв’язку з викладеним, Луцька міська рада вимагає вжити всіх можливих заходів, аби домогтися визволення Олега Приходька, залучити світове співтовариство, використати всі можливості Української держави та включити Приходька Олега Аркадійовича у список обміну полоненими з ОРДЛО.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити