image
 |  13 18 Травня 2021 | 19:02

Луцька міськрада просить Зеленського і уряд не допустити нового підвищення цін на газ

Луцька міська рада звернулася до Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо недопущення підвищення ціни на природний газ.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

У зверненні наголошується, що ціни на ринку природного газу постійно зростають. Відповідно до біржових котирувань на Українській енергетичній біржі ціна природного газу станом на 12.05.2021 року становить 11760 грн./тис. куб.м. з ПДВ. Для порівняння у травні минулого року вартість природного газу для теплоенергетики становила 2 879 грн./тис. куб.м. з ПДВ.

За таких економічних умов комунальні підприємства, що надають послуги з постачання тепла, не зможуть забезпечити обов’язковий рівень розрахунків за отриманий газ та будуть позбавлені можливості його закупляти. Надавачі послуг змушені працювати збитково та фактично банкрутувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гектари за ціною Айфона: як оцінили землю під Луцьким аеропортом?

"Ми, депутати Луцької міської ради, представляючи мешканців нашої територіальної громади, висловлюємо рішучий протест проти такої тарифної війни проти власного народу та вимагаємо:

- затвердити прозору та відкриту для населення методику формування цін на природний газ для населення та для постачання сировини для підприємств теплокомуненерго з мінімальним рівнем їх рентабельності;

- ухвалити рішення про спрямування на потреби населення газу українського видобування за ціною закупівель у АТ “Укргазвидобування”, що дозволить миттєво зменшити тарифи;

- забезпечити відкритість діяльності нафто- і газовидобувної галузей та спрямування всього обсягу добутого на теренах України природного газу на потреби населення України, у тому числі для підприємств комунальної теплоенергетики".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити