image
 |  0 27 Листопада 2019 | 11:31

Луцька міськрада просить Зеленського не підтримувати пропаганду збочень та ЛГБТ в Україні

Депутати Луцької міськради звернулися до президента Володимира Зеленського та голови Верховної Ради Дмитра Разумкова щодо недопущення обмеження прав громадян України на свободу вираження власних поглядів.

Про це йде мова у зверненні Луцької міськради.

У документі депутати висловлюють занепокоєння ситуацією, яка склалася внаслідок ухвалення у першому читанні закону №0931. Цей законопроєкт передбачає гармонізацію законодавства України у сфері протидії дискримінації із правом Європейського Союзу.

Закон, який підтримала Верховна Рада, вводить адміністративну і навіть кримінальну відповідальність за публічну позицію віруючих громадян. Тобто будь-яка критика діяльності ЛГБТ-спільноти та проявів поведінки прирівнюватиметься до злочину. У зв’язку з цим депутати Луцької міськради пропонують виключити із закону норму, якою громадянам України забороняється поза межами церкви чи власного помешкання висловлювати критичні зауваження щодо агресивної пропаганди ЛГБТ.

Також у зверненні вважають, що вимога штрафувати релігійні та інші організації, які відмовлятимуть у працевлаштуванні представникам ЛГБТ чи іншим людям, є неправомочною.

«У разі підтримки парламентом законопроєкту №0931 у запропонованій редакції свобода вираження думки та слова, свобода світогляду та політичної діяльності опиняться під загрозою ліквідації. Боротьба з «дискримінацією» у цьому законопроєкті нівелює основоположні права людини на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, на свободу світогляду і віросповідання», - зазначається у зверненні.

Читайте також: Підприємцям Центрального ринку треба готуватися до демонтажу

"Наша фракція підтримує такий проєкт рішення. Крім того, ми виступали проти ратифікації Стамбульської конвенції. Це цілковитий абсурд. Може команда Зеленського виконує своє передвиборче гасло "зробимо їх всіх разом". Ми виступаємо проти пропаганди різних збочень і нав'язування ЛГБТ. Державі є чим зайнятися, а не поширювати безглузді ідеї у суспільстві", - зазначив у виступі голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік.

У підсумку 33 депутати підтримали проект звернення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити