image
 |  4 17 Травня 2021 | 17:16

Луцька міськрада проситиме зупинити роботу Гнідавського цукрового заводу

Луцька міськрада звернеться до до Державної екологічної інспекції у Волинській області, Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області з питанням про анулювання ПрАТ “Гнідавський цукровий завод” дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та зупинення його діяльності.

Про це йде мова у проєкті звернення, текст якого є у розпорядженні "ВолиньUA".

У документі зазначається, що у групу оперативного реагування “15-80” та у відділ екології Луцької міської ради протягом тижня надходять численні звернення мешканців міста щодо погіршення умов проживання від нестерпного смороду та викиди в атмосферне повітря чорного диму від діяльності ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”. Особливої інтенсивності поширення неприємних запахів набуло 15 — 16 травня 2021 року, про що свідчили численні скарги громадян до Луцької міської ради на їдкий дим з труби ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”, що викликає кашель, рвотний рефлекс, головокружіння, задишку у дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ринках Луцька з’явилася українська полуниця

Тому Луцька міська рада проситиме від державних контролюючих органів — Державної екологічної інспекції у Волинській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області анулювання ПрАТ “Гнідавський цукровий завод” дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та зупинення його діяльності.

"Просимо Вас вжити невідкладних заходів щодо усунення порушень природоохоронного та санітарного законодавства, що призвели до виникнення нестерпного смороду, погіршення соціального благополуччя, здоров’я та самопочуття населення.

У зв’язку із ситуацією, що склалась та з метою недопущення забруднення довкілля та погіршення стану здоров’я людей просимо анулювати дозвільні документи (дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря) ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”, а також зупинити діяльність даного підприємства через постійне забруднення довкілля", - зазначається у зверненні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити