image
 |  2 3 Серпня 2020 | 16:50

Луцька міськрада відкинула жорсткий карантин і просить поліцію не кошмарити бізнес

У Луцьку не запроваджуватимуть жорсткого карантину через віднесення міста до «червоної» зони державною комісією.

Про це йшлося 3 серпня під час засідання позачергової 90 сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення про незгоду на запровадження додаткових обмежень у зв’язку з рішенням державної комісії ТЕБ та НС щодо віднесення Луцька до червоної зони епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19.

Заступник керівника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Анатолій Свірський розповів, що в місті Луцьку нараховується достатньо карантинних заходів, які ефективно діють, тому нагальної потреби вносити додаткові заходи, аби зупинити економіку міста, немає.

Тому запропоновано, щоб у місті й надалі діяли ті карантинні заходи, що й раніше, незважаючи на рішення комісії з питань ТЕБ та НС. Тож у Луцьку й далі працюватимуть комунальні підприємства, заклади дошкільної освіти, транспорт та ін.

У суботу у Луцькраді відбулася нарада, де обговорили всі показники щодо епідеміологічного стану.

Також цим рішенням міськрада звертається до поліції з проханням, аби та утрималася від дій щодо притягнення суб’єктів господарюванням до відповідальності за порушення карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичне шоу Зеленського під назвою «боротьба з коронавірусом» надто дорого коштує для Луцька, - Микола Федік

Очільниця юридичного департаменту міськради Наталія Юрченко зазначила, що відповідний проєкт рішення міськради не суперечить законодавству. Вона наголосила, що протокол комісії ТЕБ та НС порушує конституційні права мешканців громади.

Голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік відзначив, що подібне рішення прийняла і Тернопільська міська рада, адже Тернопіль теж безпідставно віднесли до червоної зони. Він загалом піддав критиці низку дій центральної влади щодо боротьби з коронавірусом.

Урешті обранці громади підтримали проєкт рішення і закликали лучан, однак, дотримуватися маскового режиму й безпечної соціальної дистанції в громадських місцях.

Тернопільська міська рада паралельно відмовилася знову запроваджувати жорсткий карантин у Тернополі: мовляв жителі просили "не блокувати місто" та не встановлювати режим "червоної зони". За словами мера Сергія Надала, "така блoкада міста була хіба за часів татар".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити