image
 |  4 24 Грудня 2019 | 18:34

Луцька міськрада вимагає покарати вбивць україномовного патріота з Донбасу

Депутати Луцької міської ради ухвалили звернення до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України з приводу вбивства українського патріота Артема Мирошниченка.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Звернення було внесене фракцією ВО "Свобода".

Як відомо, в ніч на 30 листопада 2019 року у місті Бахмут на Донеччині відбувся напад та звіряче побиття громадського активіста, волонтера, націоналіста Артема Мирошниченка. Двоє підлітків-спортсменів у Бахмуті жорстоко побили українця Артема Мирошниченка за те, що він спілкувався українською мовою. Нанесені нападниками травми виявилися несумісними з життям. Після тижневої боротьби за життя український патріот помер у лікарні. Підставою для вбивства стала відповідь Артема українською мовою на звернення двох юнаків. Зловмисників знайшли. Один - зареєстрований на окупованій території, раніше уже відбував покарання за злочин, сьогодні під вартою. Інший, студент педагогічного коледжу, утримувався в ізоляторі протягом 3 днів, але, незважаючи на важкість злочину та клопотання прокуратури, його відпустили під домашній арешт. Свою антиукраїнську позицію та зневагу до мови підозрюваний проявив навіть у залі суду, зухвало знущаючись над судом вимагав перекладача з української на російську.

Читайте також: Незважаючи на кінець епохи бідності, уряд продовжує доїти місцеві бюджети, - депутат Луцької міськради

Зважаючи на те, що спілкування в Україні українською мовою обертається смертельною небезпекою, Луцька міська рада звертається до Президента України Володимира Зеленського взяти під особистий контроль справу щодо вбивства Артема Мирошниченка та вимагає:

- кваліфікувати вбивство Артема Мирошниченка як вбивство на ґрунті мовної та національної ворожнечі;

- забезпечити якнайшвидше розслідування даного злочину, забезпечити реальний захист свідків у цій справі;

- провести перевірку виконання програм патріотичного виховання в закладах освіти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити