image
 |  5 27 Листопада 2019 | 12:16

Луцька міськрада вимагає від уряду підняти зарплати медикам лікарень вторинки

Луцька міськрада ухвалила звернення до уряду прем’єра Гончарука щодо необхідності підняття зарплат медикам вторинної ланки.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

У документі наголошується, що зараз є великий розрив між первинною і вторинною ланками медицини. Так, у первинній ланці Луцька середня зарплата становить 18 тисяч гривень, а у вторинці - 5900 гривень разом з усіма доплатами.

«Як може лікар нормально працювати за цю зарплату? Крім того, Польща скасувала необхідність переатестації наших лікарів та медсестер. Волинські медики масово виїжджають за кордон. Молоді лікарі вмотивовані на високу зарплату. Щомісяця з наших лікарень їде 3 - 5 працівників. Ми не розуміємо, коли буде запущена реформа вторинної галузі. Коли зарплати там вирівняються до рівня первинки. До 1 квітня ми ще маємо медичну субвенцію. А після 1 квітня вторинка буде фінансуватися Національною службою здоров'я. Є інформація, що оплату за реанімацію хочуть перекласти на хворих. Це великі гроші. На жаль, уряд йде у фарватері МВФ і скорочує соціальні видатки», - заявив у виступі депутат Ігор Поліщук.

Читайте також: Луцька міськрада просить Зеленського не підтримувати пропаганду збочень та ЛГБТ в Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити