image
 |  16 10 Листопада 2020 | 23:33

Луцька пивоварня «Sznajdera» витратила 10 тисяч злотих на рекламний павільйон

Пивоварня «Sznajdera» у Луцьку, яка є однією з найстаріших компаній на Волині, оскільки через два роки святкуватиме своє 50-річчя, на Волинській виставці зводить великий павільйон (18 метрів заввишки та 12 метрів завширшки).

Про це писала польська газета «PRZEGLĄD WOŁYŃSKI» в одному із номерів, який вийшов 19 серпня 1928 року у Луцьку. Редакція газети розміщена була за адресою Ягелонська, 46. Номер газети налічував 20 сторінок в яких розповідалось про політичне та культурне життя Волині.

"Цей павільйон стане одним із найпишніших на всій виставці. Управління цілою будівлею та її естетичний вигляд взяв на себе інженер Nosowicz.

Як ми дізнаємось, керівництво пивоварні виділило для цього 10 000 злотих злотих. Ви бачите великий імпульс деяких луцьких компаній, який є передвісником великого буму у волинській галузі. Згаданий павільйон, можливо, буде перевезений на Велику Познанську виставку наступного року".

І так, у 1928 року у Луцьку було організовано велику рільничо-промислову виставку, на якій пиво братів Шнайдерів репрезентував окремий павільйон. Див. фото вище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке пиво виготовляли в 30-ті роки на луцькому заводі «Zeman»

Шнайдери мали тільки в Луцьку п’ять пивних: по алеї Болеслава Хороброго, 24 (нині пр. Волі), дві – по вул. Тадеуша Костюшка, 13 і 28 (нині Ковельська), по Катедральній, 11 (попередні назви: Замкова, Поперечна, Кафедральна, Кармелітська, Широка, Крупської (нині Кафедральна) і Ягелонській, 5 (нині Лесі Українки).

Етикетка пива «Dubeltowe», Луцьк.

Теперішній спиртзавод. Раніше - завод пивовара Шнайдера, 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити