image
 |  0 18 Квітня 2019 | 11:59

Луцькі лікарі розповіли про стан студента, у якого знайшли небезпечну інфекцію

Учню першого курсу Луцького вищого професійного училища, в якого знайшли менінгококову інфекцію, стало краще.

Хворий - 16-річний першокурсник з селища Цумань.

Педагогиня Алла Тортина каже, студентові стало зле під час навчального процесу. З лихоманкою та головним болем він звернувся до медичної сестри училища. Учня одразу направили до інфекційної лікарні. Через важкий перебіг хвороби студент потрапив до реанімації. У навчальному закладі ввели карантинні заходи.

Зі слів завідувачки епідеміологічного нагляду Волинського лабораторного центру Ірини Єнжиєвської після встановлення діагнозу медики оглянули понад 150 осіб, які контактували з студентом. Частина одногрупників хлопця та один викладач виявилися носіями менінгококової інфекції. У них діагностували локалізовані форми хвороби.

Станом на сьогодні першокурсник перебуває на лікуванні у обласній інфекційній лікарні. 12-ть носіїв інфекції лікуються амбулаторно – розповіла Ірина Єнжиєвська. За 5 років у області було зафіксовано 50 спалахів менінгококу, каже завідувачка відділу Лабораторного центру. Троє людей померли.

В Луцькому училищі цей випадок став четвертим зафіксованим від початку року.

Детальніше у сюжеті UA:Волинь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа триває: екс-правоохоронця, який скоїв смертельну ДТП на Волині, звільнили під домашній арешт

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити