image
 |  31 1 Травня 2020 | 19:46

Луцькі лицарі розповіли про шкіряні та тканинні обладунки

Сьогодні розповімо вам про шкіряний та тканинний обладунки.

📜 Тканинний обладунок – цей «захист» виготовлявся з багатошарової тканини, яку склеювали або простьобували. Це спорядження важило від 2 до 8 кг та захищало від стріл і рубаючої зброї.

Тканинний захист був недорогим, тому користувався популярністю в бідного населення. Вищий стан одягав стьобані гамбезони (аналог сучасних курток) під залізо.

📜 Шкіряний обладунок – ще одна альтернатива залізному спорядженню. Для виготовлення такого захисту використовували товсту шкіру (найкраще підходила шкіра буйвола чи бика), її виварювали в олії, що додавало твердості й міцності матеріалу. Шкіряний обладунок був популярним у воїнів Монгольської імперії. Плано Карпіні наводить детальний опис такого бойового спорядження. Шкіряна броня була легшою і дешевшою, проте швидко зношувалася, рівень захисту також був нижчим, однак мобільність воїна була вищою, що і сприяло популярності такого оснащення.

Матеріал взято з спільноти «Айна Бера Луцьк».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Бути науковцем – дуже престижно та перспективно», – студентка медико-біологічного факультету СНУ Дарина Шкабура

   

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити