image
 |  0 28 Жовтня 2021 | 16:41

Луцькі муніципали показали фото людей, які викидають сміття під паркан

Лучани, гляньте на ці обличчя, можливо ви впізнаєте свого сусіда, який підкидає сміття під ваш паркан.

З таким закликом звернулися луцькі муніципали на сторінці у facebook.

Інспекторами відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту муніципальної варти Луцької міської ради було проведено відпрацювання на вулицях Баранова, Люблінська, Севастопольська, Копачівська, Наталії Ужвій, Маковського, Тополева та Сєченова щодо виявлення громадян, які виносять сміттєві пакети на тротуари, під паркани інших мешканців, відмовившись від придбання індивідуальних контейнерів для зберігання твердих побутових відходів.

Такі дії неприпустимі в цивілізованому суспільстві.

З метою підтримання належного санітарного стану та недопущення засмічення територій, департаментом муніципальної варти на постійній основі проводиться робота щодо видачі приписів власникам приватних домоволодінь стосовно встановлення індивідуальних контейнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькраді утворили старостинські округи

Шановні мешканці приватних домоволодінь!

 Відповідно до п.п. 3.1.5 та 3.1.6 Правил благоустрою міста Луцька, суб’єкти благоустрою при поводженні з відходами:

- повинні мати чітко визначене місце для видалення та тимчасового розміщення відходів, контейнери (ємкості) для відходів;

- не допускати зберігання та видалення відходів у несанкціонованих місцях чи об’єктах.

За засмічення території загального користування передбачена відповідальність згідно статті 152 КУпАП у вигляді накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 грн і на посадових осіб, суб'єктів підприємницької діяльності - від 850 до 1700 грн.

Відділ контролю за благоустроєм та санітарним станом міста департаменту муніципальної варти постійно веде боротьбу з такими "сміттєвими зозулями".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити