image
 |  0 21 Листопада 2018 | 14:13

Луцьким ОСББ відшкодують частину кредитів на утеплення будинків

Луцькі ОСББ отримають відшкодування частини суми кредитів залучених на впровадження в будинках енергоефективних заходів.

Про це йшла мова під час засідання виконкому Луцької міськради.

Проект рішення пропонує внести об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «АРГО ЛУЦЬК», «ВОЛІ, 22», «МАГНОЛІЯ ЛУЦЬК», «ГОСТИННИЙ ДВІР 13А», «ВОЛІ 8 ЦЕНТР», «НАШ ДІМ 23А», «ВОЛОДИМИРСЬКА 111», «КОНОВАЛЬЦЯ 1Б» та житлово-будівельний кооператив «СВІТАНОК» до переліку позичальників на відшкодування частини суми кредитів, залучених на впровадження в будинках енергоефективних заходів.

Департамент житлово-комунального господарства має укласти договори та здійснити відшкодування частини суми кредитів таким об’єднанням співвласників та житлово-будівельному кооперативу.

"Об’єднання співвласників виконують у своїх будинках енергоефективні заходи. Для здійснення цих заходів виникає потреба у залученні кредитних коштів, що і зробили ОСББ «АРГО ЛУЦЬК», «ВОЛІ,22», «МАГНОЛІЯ ЛУЦЬК», «ГОСТИННИЙ ДВІР 13А», «ВОЛІ 8 ЦЕНТР», «НАШ ДІМ 23А», «ВОЛОДИМИРСЬКА 111», «КОНОВАЛЬЦЯ 1Б» та житлово-будівельний кооператив «СВІТАНОК», уклавши кредитні договори з ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК» та ПАТ «ОЩАДБАНК» на проведення робіт по заміні вікон та дверей місць загального користування, влаштування індивідуальних теплових пунктів, утеплення фасаду житлового будинку. Після прийняття рішення ОСББ, зацікавлені у виконанні енергоефективних заходів у своїх будинках, мають можливість проводити ці заходи з залученням власних коштів, кредитних, спонсорських, бюджетних та економити при цьому енергоресурси у своїх будинках, заощаджуючи при цьому власні кошти", - наголошується у проекті рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький виконком не має претензій до «Санрайз»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити