image
 |  2 11 Вересня 2020 | 15:45

Луцький терорист знову перестав їсти: продовжили термін тримання під вартою

Максим Кривош, який 21 липня у Луцьку захопив автобус із 13-ма заручниками, буде під вартою ще 2 місяці. Відповідне рішення ухвалив Луцький міський суд 10 вересня, - розповів Суспільному адвокат Кривоша Сергій Тиможинський.

Зі слів захисника, 9 вересня його підзахисний оголосив чергове голодування. Вперше від їжі у СІЗО Кривош відмовився 30 липня. Тоді затриманий голодував 2 тижні, - пише UA:Волинь. 

"Це його певний протест по відношенню до нього в СІЗО. Його навіть на прогулянки виводять у кайданках. В останній посилці йому не весь одяг передали", - каже Сергій Тиможинський. З його слів голодування Кривошу дається легко, адже він вегетаріанець: "Здоров'я нормальне, гарно виглядає".

А обласній прокуратурі останнє судове засідання з обрання міри запобіжного заходу Суспільному не прокоментували. Зі слів речниці Наталії Мурахевич, наразі в управлінні триває зміна керівного складу та структури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські медики отримали чергову партію спеціалізованих «швидких» для пацієнтів з Covid-19 (ФОТО)

Зі слів адвоката, крім терміну тримання під вартою суд також продовжив на 6 місяців строк досудового розслідування. Воно триватиме до 21 січня 2021 року. Слідчим потрібен час, щоб дослідити книгу, яку написав Максим Кривош - "Філософія злочинця". Зі слів Сергія Тиможинського, нині триває лінгвістична експертиза. У книзі шукатимуть заклики до насильства та повалення державного устрою.

Нагадаємо, про свої наміри дослідити книгу слідство заявило 31 липня. "Філософію злочинця" раніше судимий Кривош написав 2014-го. Вона була надрукована у 400 примірниках. У книзі описується перебування автора в місцях позбавлення волі. Частину примірників слідці вилучили з книгозбірень та магазинів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити