image
 |  4 3 Червня 2020 | 23:08

Посткарантин: Луцький замок та підземелля прийняли перших туристів (ВІДЕО)

Луцький замок та підземелля кафедрального костелу Петра і Павла сьогодні вперше відкрили свої двері для відвідувачів після послаблення карантину, - про це Суспільному розповів заступник директора Державного історико-культурного заповідника Віктор Баюк.

Через відсутність туристів і екскурсій у час карантину заповідник втратив близько 400 тисяч гривень. Працівники залишилися без премії, - каже Віктор Баюк.

Дозвіл відкрити заповідник надала облдержадміністрація. Нагадаємо, 29 травня Волинь офіційно перейшла на другий етап послаблення карантину. Серед закладів, яким дозволили відкритись музеї та заповідники.

"У нас працює відсьогодні замок, музей книги, дзвонів, оглядовий майданчик на В'їзній вежі та комплекс підземель під костелом Петра і Павла", - розповідає заступник директора Державного історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" Віктор Баюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький замок відкрили для гостей

Станом на 17-ту годину Луцький замок відвідали 30 туристів, - каже касирка Людмила Марач. Людей небагато, говорить жінка, тому дозволяють заходити всім бажаючим. Обмеження діють на екскурсії: у групі має бути не більше 10 чоловік.

"Замок запрацював сьогодні як зазвичай – з 10 ранку, працюємо до 19.00 за літнім графіком. Можна зайти, але обов'язково у нас потрібно мати захисні маски, є рукавички в нас, антисептик", - каже касирка.

Кореспонденти Суспільного сьогодні були у числі перших відвідувачів Луцького замку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіже повітря і вимірювання температури. Як у Луцьку запрацювали дитсадки? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити