image
 |  59 7 Вересня 2023 | 14:48

Луцьку фірму підозрюють в багатомільйонній контрабанді м'яса

Луцьку фірму «Фудлайф Плюс» викрили на заниженні вартості імпортованого м'яса і м'ясної продукції та подальшому ухиленні від сплати ПДВ в особливо великих розмірах.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, - пише Конкурент.

«Триває спільна аналітична робота митниці та податкової з виявлення заниження вартості імпортованого товару та подальшого ухилення від сплати ПДВ в особливо великих розмірах», – написав Гетманцев.

За його словами, минулого тижня викрили схему з ввезення на митну територію ТОВ «Ф» мʼяса і м'ясної продукції за заниженими цінами:

  • свинячі реберця – у 5,4 раза;
  • лопатки – у 4,7 раза;
  • печінки – у 3 рази.

Нардеп додав, що з метою «оптимізації» сплати платежів до бюджету ТОВ «Ф» здійснює фіктивне придбання сала та свинячого м'яса, а також транспортних послуг.

Як повідомив журналіст Євген Плінський, мова йде про ТОВ «Фудлайф Плюс», зареєстроване у Луцьку.

За його словами, «Держпродспоживслужба», зафіксувала факт підробки «Фудлайфом» ветеринарних сертифікатів, відправила міжнародні запити в компетентні органи країн ЄС та вже отримала деякі відповіді.

«По моїм даним у Франції вже йдуть внутрішні розбірки, так як під ударом опинилась репутація кращих європейських виробників м’яса», – написав він.

Плінський зауважив, що згідно з даними податкової служби, головними покупцями м’яса імпортованого ТОВ «Фудлайф Плюс» є майже всі великі м’ясокомбінати України.

«Тепер цікаво, як на факт купівлі м’яса невідомого походження імпортованого по підробним ветеринарним документам відреагують названі виробники м’ясних продуктів та напівфабрикатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку поки що не вмикають освітлення пішохідних доріжок на проспекті Волі

Адже тепер під ударом вже їх репутація та якість», – написав журналіст.

Євген Плінський також написав, що, підробляючи документи, «Фудлайф» ввозить в Україну м’ясо та рибу за цінами у 2-4 рази нижчими, ніж це вдається робити великим імпортерам по прямих контрактам від виробників.

«Зменшуючи таким чином в рази платежі в бюджет вони захоплюють ринок привабливою ціною та вбивають тих, хто грає в білу», – зазначив журналіст.

Для прикладу Плінський навів таку інформацію: за II квартал 2023 року «Фудлайф Плюс» імпортувала в Україну, зокрема, 72 фури сала загальною вагою 1,4 млн кг за ціною приблизно 20 грн/кг. Тоді як реальна вартість сала у «білих» імпортерів складає 40-60 грн.

«Лише за цей період на салі бюджет недоотримав від 9-15 млн грн», – зауважив журналіст.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити