image
 |  2 16 Серпня 2019 | 12:14

Луцьку варто звернути увагу на досвід Івано-Франківська у питанні проїзду школярів, - Микола Федік

Луцьк міг би використати досвід Івано-Франківська у питанні визначення правил та вартості проїзду для школярів.

Про це у Фейсбуку написав голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міськраді Микола Федік.  

Депутат звертає увагу на те, що виконком Луцької міськради послуговується, на його думку, застарілими підходами щодо встановлення безкоштовного проїзду для окремих категорій школярів.

«Виконком Луцької міськради вже традиційно хоче встановити безкоштовний проїзд у тролейбусах для дітей переселенців з Криму та Донбасу. Ініціатива непогана, але має свої нюанси. Вважаю, що визначення права на проїзд у громадському транспорті коштом міського бюджету на основі того, звідки приїхала дитина, застарів і потребує коригування. Можливо, у перший рік переїзду переселенців така норма мала б діяти без всяких винятків. Але чи виправдана вона зараз?

Не забуваймо: у Луцьку є й інші категорії дітей, які потребують нашої підтримки. Не можна все прив'язувати до того, де жила дитина і її батьки раніше. Бо виходить якась дискримінація дітей, які народилися у Луцьку чи приїхали з інших територій, крім Криму і Донбасу. Натомість було б доцільніше надавати право безкоштовного проїзду дітям, сім'ї яких опинилися у скрутних умовах. Або ж виходити з критеріїв видатних досягнень у навчанні чи інших характеристик. Тоді безкоштовно у нас зможуть їздити ті діти, які цього потребують найбільше».

Микола Федік вважає за доцільне використати досвід Івано-Франківська, де діє правило безкоштовного проїзду школярів у певний час. При цьому вартість проїзду у тролейбусах і маршрутках міста аналогічна луцькій.

«А ще краще - використати досвід Івано-Франківська і мера-свободівця Руслана Марцінківа. Там для всіх школярів в будні дні (крім вихідних, святкових днів та канікул) за наявності дійсного учнівського квитка з 7:00 до 19:00 проїзд безкоштовний. І не лише у тролейбусах, а й у маршрутках. А тарифи на перевезення аналогічні луцьким».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах Луцька навчається 125 дітей з Криму та Донбасу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити