image
 |  2 18 Листопада 2021 | 12:28

«Луцькводоканал» реконструює очисні споруди та проведе ремонт двох ділянок водогону

«Луцькводоканал» планує залучити 11,6 млн євро на реконструкцію очисних каналізаційних споруд та заміну двох ділянок водогону.

Про це йшла мова під час "Дня депутата" Луцької міськради.

Як розповів депутат Луцької міськради від ВО "Свобода", член постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру Андрій Білан, "Луцькводоканал" у наступні два роки чекають колосальні зміни.

"У Луцьку в наступні два роки заплановано реконструкцію очисних споруд та оновлення двох ділянок водогону, що постачають питною водою найбільші мікрорайони міста. Ознайомився з масштабним проєктом «Розвиток муніципальної інфраструктури», над яким працюють у «Луцькводоканалі». У його рамках планується залучити грантові кошти Європейського інвестиційного банку в сумі 11 млн. 600 тис. євро. Співфінансування міською радою складає більше 2 млн. євро. Дані кошти будуть спрямовані на реконструкцію систем водопостачання та водовідведення. При цьому більша частина зазначених грошей буде витрачена на реконструкцію очисних каналізаційних споруд", - зазначив Андрій Білан.

Зараз очисні споруди, збудовані ще у 1978 році, є зношеними і не відповідають вимогам часу. Підприємство пройшло всі етапи відбору, а надані лабораторні показники води з очисних споруд, м’яко кажучи, здивували європейців - настільки ці результати кричущі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Боратині поблизу Луцька землю під водогоном роздали під забудову

За словами Андрія Білана, проєкт планують реалізувати протягом двох років. За цей час проведуть реконструкцію очисних споруд, оновлять рухомий склад підприємства (придбають 11 одиниць техніки), проведуть заміну двох ділянок водогонів: - Дубнівська-Порт Сіті, яка побудована з неякісної сталі, де відбуваються часті пориви та аварії; - в районі Гнідави, яка постачає водою район ЛПЗ. Для контролю якості води проведуть переоснащення лабораторії. Щодо приєднаних громад, то на підприємстві запланували встановлення модулів очистки води, в селах Брище та Рокині.  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити