image
 |  7 5 Жовтня 2021 | 19:28

«Луцькводоканал» торгуватиме біомулом

КП «Луцькводоканал» зможе виробляти органічне добриво з біомулу.

Про це інформують у пресслужбі підприємства.

КП «Луцькводоканал» – перше підприємство серед водоканалів України, яке розробило і отримало всі необхідні дозвільні документи на здійснення процесу виробництва, фасування та реалізації органічного добрива із біомулу для потреб сільського господарства.

Переробка мулу в добриво і його збут сільгосппідприємствам – європейська практика. Це допоможе вирішити проблему із переробкою мулу, що лишається на очисних спорудах підприємства після проходження всіх етапів очистки. Мулові карти будуть розвантажені, а сільськогосподарські підприємства отримають безпечне добриво, яке значно збільшує врожай.

Від процесу переробки виграє насамперед Луцька територіальна громада, адже мул не буде накопичуватися на очисних і не створюватиме потенційної небезпеки для екології. Також користь отримають сільгосппідприємства, які будуть використовувати органічне добриво з біомулу для удобрення грунтів. Експертизами доведено цілковиту безпеку та високу ефективність такого добрива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній депутат Луцькради засвітився у розслідуванні про офшори Зеленського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити