image
 |  11 21 Лютого 2018 | 11:01

Майданівці Володимира розповіли, як майданили і передали «привіти» тим, хто не покаявся за антимайдан

Хто був на Майдані, а хто постачав тітушок на антимайдан, хто продовжує боротьбу за цінності Майдану, а хто робить контрреволюцію – поговорили вчора у Володимирі-Волинському. Про це інформує власкор Волинь UA. Ініціював зустріч майданівців в рамках заходів присвячених Героям Небесної Сотні  композитор та бард Сергій Шишкін. Слухали поезію, пісні та спілкувалися в Культурно-мистецькому центрі. Сергій Шишкін розповів, що на Майдані в Києві був 4 рази:
- Я був тричі на Майдані, а четвертий вивозив сина. В другу ніч на Грушевського мій син злапав гранату. І потім друзі допомагали його з Києва забирати, а володимирські друзі помагали ховати. Місяць в хаті ховався поки не почалася Інституцька. Ніхто про це не знав, могли загребти. Навіть тут у Володимирі, закони диктаторські діяли, беркута що там, що тут були. В третій приїзд я виступив на Майдані заспівав «Майданну колискову», заспівав в КМДА. Подруга Лариса Ніцой, яку тепер знають усі, а тоді мало хто, покликала мене, тоді вдалося пограти на європіаніно.
Майданівець Павло Шлейн подякував дітям, які виступали на заході, зауваживши, що молодь завжди є рушієм боротьби за Україну, зокрема пригадав кадетів, які воювали під Крутами. Згодом, майже через сто років студенти на Майдані їхню боротьбу продовжили.
- Юрій Іванович Динько 20 лютого теж був на Майдані і пам’ятає як ми просили дітей покинути Майдан. Діти носили термоси повні чаю та торбинки канапок, які наробили вдома. Зі сцени йшло оголошення: «Шановні, жінки і діти, будь ласка, покиньте територію Майдану, є загроза штурму, є загроза відключення мобільного зв’язку». Ми до них повертаємося, дякуємо за чай та просимо йти додому. Діти не хотіли йти і це нас надихнуло на розуміння – якщо тут є діти, то і ми маємо стояти до кінця.
Пригадав Павло Шлейн те як тяжко було достукатися до місцевої влади:
- Я сам особисто 18 лютого просив в кабінеті нашого шановного голову дати автобус. Казав є  люди готові їхати, але не мають за що і на чому їхати. Може виїхало б два автобуси, було б більше людей. І силовики, які стояли по ту сторону барикад побачили б більшу кількість людей на Майдані, бо є різниця, коли є тисяча людей, а коли 5 тисяч. Може б, не було таких кардинальних боїв і таких жертв. Але сталося, що сталося. Майдан вистояв ту ніч.
Про те чому пішов на Майдан і чим він є для нього розповів депутат Волинської обласної ради Костянтин Зінкевич. На початку він розповів, що ділить людей, які підтримували Майдан на дві групи: на тих, хто майданив і відчуває, що боротьба не закінчена, і на тих в яких Майдан закінчився з отриманням посад та привілеїв.
- Як на мене вклад в ту кулю, яка вбила кожного майданівця зробили всі ті люди, які підтримували Януковича навіть в часи Майдану. Скільки б Максим Климюк не провів битв талантів, та якщо ця мерзота збирала автобуси на антимайдан, то я завжди буду казати, що це мерзота і воно має покаятися. Є ще третя група людей, які стояли за рогом і дивилися як пристосуватися і хто перемагає за тим вийти. Люди ж дивляться хто є в цьому залі, а хто прийшов до Небесної Сотні. Саганюк, Свідерський, матвійчуки та їхня шобла  прийшли під знак Небесної Сотні не покаятися, не попросити вибачення за гріхи. Якщо ви це «схаваєте», то будете мати. Звідки береться Саганюк, мер Одеси Труханов, мер Харкова Кернес? Ви це можете зробити, ми це можемо зробити. Коли підходять такі до Небесної Сотні гнати і лупити палками за «поребрик», або прийти на вибори і вибрати те, що ти хочеш. І не потрібно на дзеркало нарікати.
Депутат зазначив, що ніякої толерації до таких людей собі не дозволить поки не закінчиться війна. Після відвертої розмови у КМЦ, активісти принесли лампадки до стели Героїв Небесної Сотні та схилили голови в молитві. А Сергій Шишкін запропонував, щоб наступного разу біля стели не лише згадували і молилися, але й розповідали про те, що всі зробили для продовження справи Майдану. Фото Валентини Борусевич та Олексія Біянова.  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити