image
 |  4 3 Грудня 2019 | 17:10

Малоросійську сутність непросто вивітрити зі свідомості, – депутат Волиньради про 80-річчя області у складі УРСР

4 грудня 1939 року у складі УРСР була утворена Волинська область. Здавалося б, звичайна буденна подія в житті краю. Російські загарбники створили адміністративно-територіальну одиницю, яку назвали Волинською областю.

Про це пише на своїй сторінці у facebook голова Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

"До того існували інші адміністративно-територіальні одиниці - Волинська губернія у Російській імперії, Волинські воєводства першої та другої Речі Посполитої. До речі, їх площа була більшою за площу теперішньої області. Але чомусь ніхто не додумався святкувати річницю утворення цих адміністративних одиниць. Тоді як дата утворення Волинської області у сталінські часи викликає у деяких осіб особливе захоплення та дивний щем.

Якщо чиновницька братія Волині так палко горить бажанням святкувати дату утворення області, то було б правильно звернути свою увагу на часи Русі. Саме тоді виникло Волинське князівство. Спочатку як окрема територіальна одиниця, а потім як незалежна держава і складова Галицько-Волинського князівства. Але малоросійську сутність не так просто вивітрити з масової свідомості. Може, тому Україна так повільно і болісно рухається на шляху до справжньої незалежності. Бо в її псевдоеліти немає достатньо мужності і бажання раз і назавжди покінчити з рабським минулим", - йдеться у дописі.

Читайте також: У Луцьку російськомовна кав’ярня пропрацювала лише два дні (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити