image
 |  2 19 Грудня 2017 | 16:50

Маневицька прокуратура в суді довела необхідність повернення до місцевого бюджету 435 тисяч гривень

Прокурори Маневицької місцевої прокуратури при вивченні законності використання коштів місцевого бюджету з'ясували, що рішенням Маневицької районної ради за відсутності законних підстав відтерміновано повернення сільськогосподарськими виробничими кооперативами району коштів до районного бюджету на загальну суму 435 тис. грн.
Про це 19 грудня 2017 року повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.
Прийняття ж такого рішення не передбачено чинним законодавством та виходить за межі повноважень ради, а зазначені грошові кошти є позикою, переданою вказаним суб’єктам господарювання на підставі двосторонніх договорів.
Відстрочка повернення до бюджету територіальної громади району такої значної суми коштів суперечить інтересам держави, які полягають у забезпеченні належного фінансування інших бюджетних програм та заходів.
У зв’язку із цим місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом про визнання протиправним та скасування незаконного рішення районної ради.
Однак, суд першої інстанції відмовив у задоволенні позову. Прокурори ж оскаржили таке рішення до Львівського апеляційного адміністративного суду.
Приставши на позицію прокуратури, суд апеляційної інстанції скасував рішення Волинського окружного адміністративного суду та задоволив позовні вимоги прокуратури.
Рішення Маневицької районної ради про відтермінування повернення коштів скасовано, відтак  435 тис. грн. буде повернуто до бюджету.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити