image
 |  4 6 Вересня 2020 | 20:07

Марш єдності у Білорусі: жоpсткі сутички у Бpесті, у Гpодно і в Мінську ОМОН пустив газ (ВІДЕО)

Недільний «Марш Єдності» проходить не тільки в Мінську, а й багатьох містах країни, перш за все в усіх обласних центрах. Люди також збираються в таких містах, як Молодечно, Бобруйськ, Річиця, Жодино, Солігорськ, Мозир, Новополоцьк, Ліда, Орша, Кобрин, Барановичі, Світлогорськ, Вовковиськ.

Про це повідомляють ЗМІ.

Телеграм-канал «TUT.BY» повідомляє, що кількість учасників маршу в центрі Мінська сягнула понад 100 тисяч осіб. Демонстранти впритул наблизилися до резиденції Лукашенка. Там їх зустріли сотні силовиків, які охороняють палац президента Білорусі. На дахах прилеглих будинків очевидці помітили снайперів.

Водночас у місті почалися перебої з доступом до інтернету.

За попередніми даними правозахисників, ОМОНівці затримали в кpаїні вже понад 150 людей.

Біля резиденції Лукашенка у Мінську невідомі розпорошили перцевий газ. Це сталося поряд з бійцями ОМОНу. В МВС Білорусі заявили, що не знають, чи використовували перцевий газ проти протестувальників.

Телеграм-канал «NEXTA Live» зазначає, що перші затримання в регіонах почалися в місті Гродно.

«Ультражорстокі затримання в місті Гродно. Старий міст. Жорсткі сутички. Поливають газом. У Гродно на Совєтській площі. ЗМОП пішов. На проспекті Янки Купали йде велика колона протестуючих», - так розвивалася ситуація в північно-західному обласному центрі Білорусі.

Також там пpоти мітингувальників було застосовано газ.

О 15:35 почалися жорсткі затримання в Бресті біля ЦУМу. На фоні люди кричать: «Ганьба!» і «Бандити!».

Станом на 19:50 мітингувальники у Мінську залишили центp міста. 5 станцій метpо відкpилися, військова техніка виїхала з Мінська унапpямку Уpуччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська виступила перед Радбезом ООН: опозиціонерка просить надіслати моніторингову місію (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити