image
 |  216 16 Червня 2024 | 19:12

«Марш рівності» у Києві НЕ відбувся. Замість нього – велилюдна хода на захист сім’ї і традиції (ФОТО)

У неділю, 16 червня, ліворадикальні угрупування спробували провести у Києві так званий «марш рівності» і «київпрайд». Вони до останнього намагалися приховати локацію. Тому лише зранку у неділю вони повідомили своїм активістам місце і час збору – стація метро «Театральна», 9.00. В цей самий час на Майдані незалежності почався збір українців, патріотів і християн з різних груп, спільнот, організацій і церков. Також чимало просто неорганізованих громадян, які прийшли виступити на захист сім’ї.

Близько 9.40 спецпідрозділи МВС спробували обмежити учасників сімейної правозахисної акції – заблокувавши частину людей біля консерваторії на Майдані, - пише vsirazom.

Ближче до 10.00 вдалося узгодити з поліцією, щоб всі змогли безперешкодно розміститися вздовж проїжджої частини Хрещатику. Там відразу почала формуватися колона для подальшої ходи.

Тим часом Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!», у рупор нагадав поліції події 2018 року, коли спецпідрозділи МВС побили мирних громадян, які вийшли на захист сім’ї. І озвучив пересторогу, щоб цього року не відбулося аналогічної ганьби. Співорганізатор заходу Денис Кошельник також публічно звернувся до поліції з закликом не перешкоджати законним правам громадян і ветеранів заявити позицію і пройти мирним маршем.

Серед учасників зібрання на Хрещатику – велика кількість військовослужбовців і ветеранів. Зокрема Андрій «Банкір» з 23 ОСБ на своєму банері пише:

«Я воював за сім’ю, за родину, за діточок, за Батьківщину, а не за під…ів».

У цей час близько 9.50 гомосексуалісти, лесбійки та інші ліворадикали біля метро «Театральна» здійснюють спробу пройти маршем по вулиці Богдана Хмельницького вниз до Хрещатика. Утім поліція відразу дає їм зрозуміти, що не варто цього робити. Можна припустити, у тому числі з тієї причини, що на Майдані і на Хрещатику вже зібралася велика кількість українців, які не збираються толерувати пропаганду девіацій.

Таким чином «марш рівності» не відбувся, жодної їхньої ходи не було. Кілька десятків лівих активістів з шестиколорами потопталися біля станції метро, зробили фото для спонсорів і після цього на заклик своїх організаторів поділися хто куди.

Тим часом близько 10.30 кількість захисників сім’ї і традиції на Майдані суттєво збільшилася. Тоді вся ця колона вийшла на проїжджу частину Хрещатику. І ще за кілька хвилин почала рухатися в бік Бессарабської площі. Слід зазначити, що спецпідрозділи МВС здійснили спробу перешкодити колоні, але кількість українців і їхня наполегливість зробили своє – колона рушила далі. Після цього правоохоронці жодним чином не перешкоджали руху, а лише забезпечували супровід колони і підтримку загального правопорядку.

Велилюдна хода на захист сім’ї і традиції обійшла весь центральний периметр Києва: Хрещатик – Богдана Хмельницького – Володимирська – Михайлівська – Майдан незалежності. Слід зазначити, що саме значна кількість активних українців, патріотів і християн, які вийшли на вулицю попри дощ, стала суттєвим фактором у цій перемозі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити