image
 |  2 3 Липня 2020 | 17:23

Масовий мор риби на Волині: збитки оцінюють у понад 8 мільйонів

На Волині зафіксували масову загибель риби, попередньо - через брудну воду. Збитки оцінюють у понад 8 млн грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

"Понад 8 мільйонів збитків нараховано через загибель риби у річці Стир. Попередньо встановлена причина – брудна вода", - написав він.

За слова Мальованого, ще 25 червня інспектори ДЕІ спільно з Волинським рибоохоронним патрулем здійснили перевірку русла річки Стир на ділянці від села Липляни до села Княгининок. В результаті виявили мертву рибу на площі 177,5 тисяч квадратних метрів.

"Сума збитку за знищену рибу становить 653 276 гривень, а за втрату її потомства - 7 636 860 гривень", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Пасаж», «Лучеськ» та «Північний» порушують карантин, – Держпродспоживслужба (ВІДЕО)

Також він повідомив, що отриманий від Держспоживслужби звіт свідчить про те, що патологічного матеріалу збудників екто- та ендопаразитів у водоймі немає. Водночас на зябрах мертвих риб виявили густий брудно-сірий слиз. Інспектори вважають, що риба загинула через забруднення води.

"Відділ Інструментально-лабораторного контролю ДЕІ взяв зразки води на дослідження. Про результати повідомлю на своїй сторінці. Якщо якість води буде не в нормі, то інспекція нарахує додаткові збитки", - додав глава Держекоінспекції

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити