image
 |  0 6 Вересня 2021 | 10:06

Мати бойовика ДНР, яка працювала на окупантів, влаштувалася в український інститут

У Горлівському інституті іноземних мов, що в місті Бахмут, працює мати проросійського бойовика.

Ольга Чорна раніше проводила пропагандистські заняття в ОРДО та поширювала в соціальних мережах антиукраїнські публікації, повідомляє "Вільне Радіо".

За словами директорки інституту Євгенії Білицької, Чорна працює у закладі на посаді культорганізатора.

Журналісти пишуть, що її син Сергій Іочков на прізвисько Велес у 2014 році брав участь в окупації міста Артемівськ. Пізніше населений пункт перейменували в Бахмут. Він загинув під час визволення міста.

"Душа моя сумом смертельним! 7 червня загинув мій син Сергій, загинув як герой, захищаючи свій край, своє місто від карателів", - написала Чорна в соцмережі.

Після звільнення міста жінка працювала вчителькою в окупованому Донецьку. Викладала Чорна російську мову і літературу.

На YouTube у 2018 році з'явилося відео, де вона займається пропагандою на тлі символіки псевдореспубліки під час уроку політінформації. Ролик опублікували на каналі так званого міністерства інформації "ДНР".

"Дуже важливо в плані виховної роботи, патріотичної роботи проводити політінформації… Ми повинні знати, чим живе наша республіка. Які важливі, значущі події відбуваються… Чому я говорю дітям про те, що тільки люди з внутрішнім стрижнем, з позицією можуть будувати республіку, можуть забезпечити її благополуччя, можуть бути справжніми патріотами", - каже Чорна. Після її слів один з учнів заявляє, що він "категорично проти того, щоб Донбас повернувся в Україну".

Педагог знову повернулася у Бахмут та змогла працевлаштуватися в український інститут. На своїх сторінках у соцмережі Ольга продовжує публікувати пропагандистські публікації.

За словами директорки інституту, вирішувати ситуацію з Чорною мають правоохоронні органи, а не адміністрація вишу. Такої ж думки дотримується директорка департаменту освіти Донецької ОДА Тетяна Сідашева.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити