image
 |  4 29 Травня 2020 | 12:21

Майнова комісія Волиньради не дозволила звільнити директора книгарні «Освіта»

Постійна комісія з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області не надала згоди на звільнення директора комунального підприємства «Освіта» у зв’язку з закінченням терміну дії контракту.

Про це стало відомо під час засідання майнової комісії 29 травня, – інформує «ВолиньUA».

Депутат від ВО «Свобода» Олександр Пирожик зауважив, що говорити про звільнення теперішнього директора комунального підприємства «Освіта» Оксани Грінченко можна лише за умови, якщо вона й далі продовжуватиме очолювати цю установу, аби ні в кого не залишалося спокуси тишком-нишком ліквідувати це підприємство, яке, по суті, є єдиною україномовною комунальною книгарнею у місті Луцьку. 

Утім, депутат Святослав Кравчук заперечив, що взагалі не буде підтримувати запропонованого відділом з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради проекту, який передбачає звільнення Оксани Грінченко у зв’язку з закінченням терміну дії контракту та призначення її тимчасово виконувачем обов’язків до вирішення питання про постійного керівника.

Його підтримала депутат Валентина Касарда, тож запропонований проект рішення не набрав необхідної кількості голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не ліквідовувати книгарню, а подумати, яким чином поліпшити її роботу, – депутат Волиньради про «Освіту»

У результаті, за пропозицією Святослава Кравчука, профільна комісія рекомендувала продовжити контракт із директором комунального підприємства «Освіта» до кінця поточного року, надавши їй можливість спільно з депутатським корпусом вирішувати подальшу долю підприємства-книгарні. Таку пропозицію підтримали присутні на комісії депутати Святослав Кравчук, Валентина Касарда, Олександр Пирожик та Віктор Радчук, який і головував на цьому засіданні комісії.

Комісія прийняла також ряд інших робочих питань, зокрема щодо передачі комп’ютерної техніки обласному Центру громадського здоров’я та невикористаних залишків продуктів харчування в межах закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – обласній психіатричній лікарні.

Окрім того, Волинській єпархії Православної церкви України надали дозвіл на проведення невідокремлюваних поліпшень орендованого майна на вулиці Кафедральній, 14 у місті Луцьку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку влада готова запустити громадський транспорт з 1 червня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити