image
 |  0 11 Березня 2020 | 11:53

Не ліквідовувати книгарню, а подумати, яким чином поліпшити її роботу, – депутат Волиньради про «Освіту»

Голова обласної ради Ірина Вахович відкликала проєкт рішення проєкт рішення «Про ліквідацію комунального підприємства «Освіта». Попри це члени майнової комісії вважають, що з майбутнім комунальної книгарні потрібно обов'язково визначитися.

Про це депутати говорили на засіданні постійної комісії 10 березня в ході розгляду питання "Різне", - інформує Волинська обласна рада.

Нагадаємо, книгарня знаходиться в приміщенні, що є комунальною власністю міста Луцька. Міська рада прийняла рішення про приватизацію приміщення шляхом продажу на аукціоні, однак не змогла цього зробити через заборону суду.

Депутат Святослав Кравчук вважає, що в історичної книгарні є шанси розвиватится та гідно конкурувати на книжковому ринку обласного центру. Депутат переконаний, що підприємство переживає фінансові труднощі через нестабільну ситуацію з приміщенням та закликає міську владу врегулювати це питання остаточно. Святослав Кравчук вкотре пропонує створити поруч з книгарнею тематичне кафе для читачів і пояснює, що подібне підприємство успішно функціонує в Івано-Франківську.

Депутат Олександр Пирожик (ВО "Свобода") вважає, що книгарню "Освіта" потрібно зберегти в нинішньому приміщенні.

"Це - політичне питання. Нам потрібно не ліквідовувати книгарню, а подумати, яким чином поліпшити її роботу. Особливо в нинішньому часі гібридної війни, яку з нами веде Росія", - зауважив депутат.

Святослав Кравчук додав, що в області повинен функціонувати хоча би один комунальний магазин, в якому гарантовано продаватиметься українська книжка. Депутат вважає, що на приватні структури в такому питанні покладатися не зовсім доречно.

"Сьогодні вони торгують книгами, а завтра - можуть продавати взуття", - пояснює він свою позицію.

Читайте також: У Волиньоблраді комісія встановила статус бійцям-добровольцям та присвоїла звання капеланам (ФОТО)

Депутат Сергій Слабенко запропонував, щоб колектив книгарні спільно з обласною радою оскаржив незаконну бездіяльність міської влади у суді.

Голова постійної комісії Микола Буліга зауважив, що поділяє занепокоєння колег, але чекає від них більш грунтовних та конструктивних пропозицій щодо долі підприємства.

Після обговорення питання депутати не приймали жодних висновків чи рекомендацій.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити