image
 |  7 21 Квітня 2020 | 08:24

Майстриня з Володимира-Волинського виготовляє ляльки з глини та вати (ВІДЕО)

Мідний дріт, вата і клейстер – це основа ляльок, які робить жителька Володимира-Волинського Ірина Ломакіна. З її слів, фігурка починається із дротяного скелетика.

“Скручується дротяний каркас, а вже на нього поетапно шар за шаром наноситься вата, змочена клейстером”, – зазначає майстриня.

Кожен шар вати жінка намотує тісно, перший – фіксує ниткою. Аби лялька вийшла якісною, вата повинна бути натуральною, білою і без будь-яких вкраплень, розповідає вона. Сформувавши тулуб, майстриня робить одяг. Він теж із вати.

“У цьому випадку зайчика я робила викройку, як кравець викроює, рукавчики, жилеточку, воно на вигляд, як папір, але це вата”, – ділиться секретами Ірина Ломакіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Старому місті Луцька підтоплює пам'ятку архітектури, якій понад 400 років (ВІДЕО)

Обличчя ляльок Ірина Ломакіна ліпить із самозатвердіваючої глини. Розфарбовує їх акварельними і акриловими фарбами. Такі фігурки майстриня виготовляє три роки. Каже: це хобі – родом із дитинства.

“У дитинстві я дуже любила, як до когось в гості приходила, ялинкові прикраси з вати. Я казала: виросту – куплю , поки я виросла, такі іграшки перестали продавати”, – додає вона.

Детальніше про це – в сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити