image
 |  2 26 Червня 2020 | 09:29

Майже половина українців не хочуть вакцинуватися від коронавірусу

49% опитаних Research & Branding Group українців не хочуть вакцинуватися від коронавірусу, навіть — у випадку появи безкоштовної вакцини.

"За готовністю особисто прямо зараз скористатися безкоштовною вакциною від коронавірусу українці поділилися на дві групи: скористалися б такою можливістю 41% опитаних (25% точно і 16% скоріш за все), не робили б вакцинації 49% респондентів (37% точно і 12% скоріш за все). Кожен десятий (9%) вагається з відповіддю", — свідчать дані опитування.

Згідно з ним, станом на середину червня кількість українців, що дуже бояться захворювання на коронавірус порівняно із початком квітня скоротилася вдвічі — до 21% із 40%. Число тих, хто скоріше побоюється такої можливості, залишається стабільним і становить 26%. Водночас стабільним лишається й відсоток тих, хто скоріше не боїться можливості захворіти на COVID-19-15%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор Волинського будинку дитини захворів на коронавірус. Його колег тестують

Соціологи кажуть, що трохи побільшало, порівняно із початком квітня, тих, хто вагається з відповіддю — 18%. Натомість з початку червня відзначається суттєве збільшення числа тих, хто взагалі не боїться захворіти на коронавірус — 20% у червні проти 8% у квітні. 

Зазначається, що найбільше тих, хто дуже боїться захворіти на коронавірус, серед жінок і представників старшої вікової категорії. Найбільше тих, хто взагалі не боїться COVID-19, серед чоловіків та молодшої і середньої вікових категорій. Тих, хто відчуває помірний страх перед коронавірусом, більше серед мешканців обласних центрів. 

Соціологи підсумували, що порівняно більше безумовно готових на вакцинацію серед українців старшого віку, скоріш готових до цього більше серед молоді. Серед українців середнього віку найбільше тих, хто категорично не погодився б зараз на вакцинацію. Також таких порівняно більше у сільській місцевості.

Крім того, найбільший відсоток згодних на вакцинацію серед тих, хто дуже боїться заразитися, а найбільший відсоток абсолютно не готових – серед тих хто взагалі не боїться коронавірусу. Зазначається, що відсоток перших у 1,7 рази менший, за відсоток других, - зазначає Суспільне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову антирекорд: на Волині — 72 нові випадки COVID-19, в Україні — 1109

Довідка: Опитування проводилося у період з 10 по 16 червня 2020 року. Всього опитано 1009 респондентів у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту та регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, та м. Севастополь). Метод опитування – CATI-опитування (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютер) ролінгового формату. Максимальна похибка вибірки не перевищує +/- 3,7%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити