image
 |  0 10 Листопада 2019 | 15:20

Мазура допитують у прокуратурі Холма, консул України присутній

Українського ветерана, одного з лідерів УНА-УНСО Ігоря Мазура допитують у відділі Окружної прокуратури Холма в Польщі.

Джерело: Радіо Свобода, заступник директора департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич у коментарі УП, Міністерство у справах ветеранів

Деталі: Мазура привезли до відділу Окружної прокуратури Холма о 12 годині неділі за київським часом. Радіо Свобода зазначає, що на допит його привезли без наручників.

Пряма мова Кирилича:

"Засідання суду з обрання запобіжного заходу призначено на 16:00 в м.Люблін, Генеральний консул і консул України в Любліні будуть присутні на судовому засіданні, до справи залучено адвоката і перекладача".

Разом із тим, українське Міністерство у справах ветеранів назвало утискання Росією українських патріотів одним із різновидів гібридної війни.

Дослівно Міністерство:

"Усвідомлюючи марність будь-яких переговорів з нашим ворогом-Росією, закликаємо міжнародну організацію Інтерпол не ставати тим інструментом, яким Кремль намагається застосувати проти наших захисників".

Там підтвердили, що Мазур подорожував до Польщі на запрошення польського екс-віце-спікера.

Довідка: Як зазначає Міністерство, Ігор Мазур – активіст та учасник Революції Гідності, в 2014-ому році був керівником "Правого сектору" В Київській області та начальником штабу 24-ої сотні Самооборони Майдану.

З травня 2014-ого воював в зоні проведення АТО в добровольчому батальйоні, в 2015-ому році долучився до лав ЗСУ. Після демобілізації продовжив активну громадську діяльність, став головою партії УНА-УНСО та заступником головного командира УНСО.

Крім того, Мазур є головним спеціалістом Офісу Уповноваженої ВРУ з прав людини, помічником народного депутата та має державні нагороди, отримані за участь у захисті незалежності та суверенітету України.

Передісторія:

У суботу в Польщі за запитом РФ затримали одного з лідерів "УНА-УНСО", ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура з позивним "Тополя".

Пізніше з ним зустрівся український консул. 

МВС України у зв'язку з затриманням Мазура привернуло увагу Інтерполу до спроби РФ неправомірно використати його інструменти для політично вмотивованих переслідувань українців.

У Києві під посольством Польщі пройшла акція на підтримку Мазура.

Віцеспікер Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська запевнила, що затримання Мазура в Польщі є "виключно технічним" кроком і що вона гарантує невинність затриманого.

Катерина Тищенко, УП

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із затриманим у Польщі Мазуром зустрівся український консул

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити