image
 |  7 10 Червня 2020 | 22:48

Медведчук задекларував частку в каналах «1+1» та «2+2», – ЗМІ

Глава політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук вказав у своїй декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує в структурі власності ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Як передає «Радіо Свобода», про це повідомили журналісти програми «Схеми: корупція в деталях».

Так, його дружина, відома раніше в Україні телеведуча Оксана Марченко, є кінцевим бенефіціарним власником компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів.

Ця фірма через ланцюжок інших володіє 24,66% в ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1». Також повідомляється, що компанію контролює бізнесмен Ігор Суркіс, але «Схеми» не знайшли даних про причетність до неї Медведчука. Іншим співвласником «1+1» є бізнесмен Ігор Коломойський.

Так само кіпрська фірма, задекларована Медведчуком, фігурує в структурі власності іншого телеканалу групи, «2+2» (ТОВ «Гравіс-Кіно»).

Вона через низку компаній контролює тут частку розміром 24,51%. Як і у випадку з «1+1», на офіційному сайті телеканалу «2+2» зазначено, що компанію Bolvik Ventures LTD контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але знову немає даних про причетність до неї Медведчука.

Пізніше з'явилася реакція медіагрупи.

«В останні дні в медіапросторі поширюється інформація про те, що кілька юридичних осіб, які є в структурі власності телеканалу «1+1», належать Оксані Марченко. Автори ресурсів посилаються на дані, зазначені в декларації Віктора Медведчука, яку нардеп недавно оприлюднив. Для «1+1 медіа» ця інформація є новою. Зараз юристи медіагрупи направили відповідні запити до компаній, які входять в структуру власності телеканалу», – йдеться у заяві.

Відзначається, що офіційний коментар «1+1 медіа» з'явиться після перевірки інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов – Зеленському: Це кричущі порушення прав людини, про що свідчить практика Європейського суду

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити