image
 |  5 14 Грудня 2018 | 10:34

Мер Берестечка Валентина Залевська публічно відзвітувала перед громадою

Берестечківський міський голова Горохівського району Волині, представниця Всеукраїнського об`єднання «Свобода» Валентина Залевська провела черговий публічний звіт перед громадою.

Як інформує власкор «ВолиньUA», у заході також узяли участь перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик та голова Горохівської районної організації ВО «Свобода», керівник фракції націоналістів у районній раді Валентина Магурчак. 

За понад двогодинний звіт у міському Центрі національної пам`яті, історії та культури Валентина Залевська детально поінформувала про успіхи, наміри і плани на майбутнє, відповіла на десятки запитань, вислухала ряд пропозицій щодо подальшого розвитку громади. 

«На жаль, міський бюджет, який ми затвердили на цей рік, становив лише 773 тисячі гривень. За рахунок перевиконання нам вдалось уточнити його, збільшивши до 901 тисячі, на кінець року ми, так видається, виходимо на мільйон… Для нашого містечка – це мізер. Тому велика подяка нашим побратимам в обласній та районній радах, які постійно допомагають нам чималими сумами. Навіть те, що ми зараз маємо ось цей оновлений Центр національної пам`яті, історії та культури, – це допомога області і району. Їх підтримку ми відчуваємо постійно», – наголосила у своєму виступі Валентина Залевська. 
«Багато років вороги нашої нації знищували Берестечко як місто. Але це найменше в Україні місто таки вижило, і завдяки ентузіазму та наполегливості міського голови Валентини Залевської та депутатського корпусу міської ради нині активно відроджується. Саме завдяки цій наполегливості голови місто й отримувало в останні роки з обласного бюджету на його відродження суми, які загалом перевищують міський бюджет. Такою є позиція нашої фракції ВО «Свобода» в обласній раді, такою є позиція всієї обласної громади», – заявив у своєму виступі Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найменше місто України зберегло найбільше козацьких артефактів

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, дієве відстоювання інтересів громади, ефективне залучення інвестицій у її розвиток, формування інституцій громадянського суспільства на території громади Олександр Пирожик вручив Валентині Залевській Почесну грамоту Волинської обласної ради.

Своєю чергою, Валентина Магурчак подякувала Берестечківському міському голові за небайдуже ставлення до кожного члена громади, відкритість і публічність перед людьми. 

«Ви маєте щастя ось так спілкуватися з міським головою, задавати будь-які запитання, отримувати на них відповіді, відкрито дискутувати й висловлювати найрізноманітніші побажання. Валентина Василівна відкрита перед вами. На відміну від нас, горохівчан, які такої змоги ніколи не мали. Адже Горохівський міський голова не влаштовує публічних звітів, він жодного разу за цю каденцію не звітував перед громадою публічно», – заявила Валентина Магурчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До фестивалю «Берегиня» дорогу на Берестечко обіцяють відремонтувати

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити