image
 |  9 14 Квітня 2021 | 13:46

Мер Камінь-Каширська прибере ОТГ за півтора мільйона

У Камінь-Каширській громаді лад на вулицях запланували навести за 1 мільйон 619 тисяч гривень. Це найбільша сума коштів на прибирання серед інших сусідніх громад.

Про це пише газета «Полісся».

Нагадаємо, що у березні цього року мер Каменя-Каширського від «Слуги народу» Віктор Пась критично висловився про жителів міста, мовляв, – безкультурні та безвідповідальні. Згодом, новообраний господарник перекладав відповідальність за сміття на бізнесменів.

В решті в бюджеті Каменя-Каширська знайшли 1 мільйон 619 тисяч гривень на прибирання вулиць міста, хоча за словами Віктора Пася, такої суми вистачить на 9 місяців поточного року. Роботи із благоустрою здійснюватиме управління житлово-комунального господарства.

У Любешові функцію із впорядкування територій покладено на новостворену комунальну структуру — «Центр безпеки громадян». Відтак майже сімсот тисяч гривень із бюджету селищної ради у 2021 році буде спрямовано на прибирання та 50 тисяч, крім того, на вивіз сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Каменя-Каширського перекладає відповідальність за сміття на бізнесменів

А ось на Маневиччині річне прибирання обійдеться громаді у майже мільйон гривень. Втім яке підприємство виконуватиме означені роботи, тут визначатимуть на конкурсних засадах.

Торги для пошуку виконавця послуг на платформі Prozorro оголосив відділ капітального будівництва, житлово-комунального господарства, благоустрою, розвитку інфраструктури та комунальної власності Маневицької селищної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідомість наших людей дуже відстає, – мер Каменя-Каширського про жителів

Серед вимог до учасників торгів — наявність спеціалізованої техніки та персоналу відповідної кваліфікації, чітке дотримання режимів і графіків прибирання.

Тим часом Прилісненці вирішили питання із організацією благоустрою таким чином: 161 тисячу гривень виділено безпосередньо на прибирання. Окремо на вивіз побутових відходів спрямують ще сто тисяч. У рамках відповідної програми також закладено 150 тисяч гривень на придбання сміттєвих контейнерів.

Сошичненська громада витратить на означені цілі 87 тисяч гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити