image
 |  2 6 Серпня 2022 | 08:53

Мер Володимира Пальонка програв у Верховному Суді справу про незаконне звільнення працівниці міськвиконкому

Мер Володимира Ігор Пальонка програв три суди проти колишньої посадовиці міськради Ірини Ліщук та має виплати їй кругленьку суму. 

Про це пише Володимирмедіа. 

Про судову тяганину внаслідок незаконного звільнення з посади колишньої працівниці міської ради Ірини ЛІЩУК проти міської влади в особі голови Ігоря ПАЛЬОНКИ видання акцентувало у публікації До яких пір громада буде платити за недолугі рішення Ігоря Пальонки? І ось новина: Касаційна палата Верховного Суду України поставила жирну крапку в цій історії.

Мер міста Ігор Пальонка програв всі три рази в судових інстанціях. Суд звільнення визнав незаконним, а тому міську раду зобов’язано сплатити компенсацію за вимушений прогул, витрати на адвоката, судові збори за всі три позови та інші видатки.

Звичайно, сума, а вона чимала – близько 200 тисяч гривень, ляже тягарем на місцевий бюджет. А все чому? Тому що Пальонка, аби не впасти в немилість до Гузя, виконував всі його забаганки: того звільнити, того перевести, того взяти, а того взяти з порушенням закону, а того “стерти з лиця землі”.

Два роки триває епопея з кадрами у виконкомі, замість того, щоб робити реформу в освіті, облаштовувати підвали і укриття в школах, боротись за опорність лікарні, працювати над програмами переведення багатоквартирних будинків на автономне опалення, прокладати дороги, будувати об’їзні, створювати військові реабілітаційні центри, розвивати туризм.

З цього приводу видання «Володимир Медіа» звернулось за коментарем до пані Ліщук:

–Так, справді, ця судова справа довела, що Україна – демократична, вільна, правова держава. І ніякі олігархи та типу «визначні» політики місцевого розливу не здатні впливати на правосуддя, хоч як вони і намагались, йшли до кінця. Держава сьогодні здатна стати на сторону пересічного працівника маленького містечка, який 18 років безперервно працював в одній установі, не мав стягнень і порушень в службі, а його було звільнено виключно на догоду одній особі через політичні переконання. Вважаю, винні мають понести покарання. А ту грошову компенсацію, яку тепер остаточно вимушена сплатити міська казна, мають відшкодувати посадовці, з чиєї вини це все відбулось. Держава, де триває війна, має куди спрямовувати свої фінанси. Я вдячна всім, хто підтримував мене юридично і морально у цій ситуації. Вірте у правду! Бумеранг іще прилетить!

Нагадаємо, поруч із цією справою триває досудове розслідування у ще одному кримінальному провадженні щодо грубого порушення трудового законодавства за фактом звільнення і поновлення Ліщук. Цю справу веде володимирський райвідділок поліції, ми пильно спостерігаємо за розвитком подій…

Як і за тим, як зреагує контролюючий орган та депутати міста, адже 200 тисяч гривень за вимушений прогул пані Ліщук у порядку регресу потрібно стягнути з винної особи, тобто з міського голови Ігоря Пальонки. Кожен повинен відповідати за свою провину сам, а не кивати на міський бюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Володимира Пальонка допоміг депутату міськради виїхати на відпочинок у Грецію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити