image
 |  5 23 Березня 2022 | 18:18

Мешканці села на Волині власноруч ліквідували лісову пожежу

Жителі с. Лишнівка Камінь-Каширського р-ну Ірина та Інна Котовільчик, Олег Журавський, Анатолій Мельник 17 березня локалізували пожежу.

Про це інформує Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Хтось запалив суху траву. Ці люди, побачивши дим і розуміючи небезпеку, без зайвих роздумів взялися гасити вогонь. Підручними засобами, з допомогою власного одягу. І врешті локалізували.

Робили це точно не для слави. Про цю подію ми б і не дізналися, якби не камери відеоспостереження.

І це особливо приємно вражає.

Дякуємо щиро!

Ірина Котовільчик у коментарі зазначила. Були здивовані, коли побачили себе у Фейсбуці. Навіть не здогадувалися, що їх знімає камера.

«Незважаючи на те, що лісівники постійно просять не випалювати траву, не спалювати листя, щоб оминути таку біду, як пожежа, зберегти природу і навколишнє середовище, люди беруть сірники і палять... А коли розуміють, що наробили біди, просто втікають з місця.

Чомусь вони не бояться ні штрафів, ні кримінальної відповідальності... І це дуже страшно...

Зараз в країні і так дуже важкий час для усіх людей – і морально, і фізично.

Нам треба об'єднуватися і допомагати один одному.

Тому я вважаю, що таких паліїв треба наказувати великими штрафами, а потім ті кошти перераховувати для потреб ЗСУ, діткам і людям, які втратили все через війну.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити