image
 |  355 3 Вересня 2024 | 20:54

Мешканця Луцька судили за масштабну торгівлю підакцизними товарами

Луцький міськрайонний суд Волинської області розглянув справу проти місцевого жителя, якого звинувачували в незаконному обігу підакцизних товарів та відмиванні доходів, отриманих злочинним шляхом.

Про це йдеться у вироку від 28 серпня, інформує ВолиньPost, пише  ВолиньUA.

Зазначають, що обвинувачений - уродженець обласного центру, раніше він вже був засуджений за подібні злочини.

Слідство встановило, що чоловік, не бувши зареєстрованим як суб`єкт господарювання та не маючи ліцензії на торгівлю алкоголем і тютюновими виробами, придбав через інтернет понад 8 тисяч пачок незаконно вироблених сигарет різних марок, майже 350 літрів етилового спирту, а близько 300 літрів різноманітних фальсифікованих алкогольних напоїв. Усе це він зберігав у складських приміщеннях в селах Рованці та Великий Омеляник з метою подальшого збуту.

У лютому цього року обвинувачений продав частину свого нелегального товару. Ці дії були задокументовані правоохоронцями, тож чоловіка затримали. Його підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 209 (Легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) ККУ.

Суд, враховуючи добровільне визнання вини, щире каяття та наявність неповнолітньої дитини на утриманні обвинуваченого, затвердив угоду про визнання винуватості. В результаті, підсудного оштрафували на 91 800 гривень. Крім того, його позбавили права займатися підприємницькою діяльністю, пов'язаною з реалізацією підакцизних товарів, на два роки. Усі незаконно виготовлені товари підлягають конфіскації та знищенню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнено першого заступника Директора НАБУ Гізо Углаву

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити