image
 |  0 26 Січня 2018 | 12:04

Ми відкриті для громадян України, - Глава МЗС Польщі

Міністр закордонних справ запевнив, що Польща завжди підтримуватиме європейські та євроатлантичні прагнення України.
Про це 26 січня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Уламки президентського літака Ту-154М потрібно негайно повернути Польщі; ми вимагаємо також дотримання міжнародного права Росією щодо України, - наголосив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович.

За його словами, попри «серйозні розбіжності у поглядах», слід зберігати з Росією дипломатичний зв’язок.
Коментуючи на хвилях радіо «Wnet» питання польсько-російських відносин, Яцек Чапутович зазначив, що Польща та Росія мають дуже розбіжні погляди щодо будівництва газогону «Nord Stream 2».
Очільник польської дипломатії підкреслив, що Польща вимагає дотримання міжнародного права Росією щодо України, а санкції Євросоюзу проти Росії є обґрунтованими. Він вважає, що «для Росії Польща є державою, яка діє всупереч її інтересам».
Крім того, маємо нерозв’язане питання – вважаємо, що уламки (...) літака потрібно негайно повернути польській стороні, - наголосив Чапутович.

За словами дипломата, Польща має право на свою історичну позицію і негативну оцінку комуністичного періоду, з чим, як зазначив він, не погоджується Росія.
Однак Яцек Чапутович зазначив, що попри «серйозні розбіжності у думках», варто зберігати дипломатичні контакти з Росією.
Глава Міністерства закордонних справ прокоментував також відносини між Польщею та Україною. Чапутович зазначив, що відносини між державами у стратегічному та довготривалому періоді повинні бути добрими, зважаючи на спільні інтереси.
Польща підтримує інтеграцію України з ЄС, завжди буде пдітримувати європейські та євроатлантичні прагнення України. Ми також відкриті для громадян України, - заявив міністр.

Водночас очільник польської дипломатії зауважив, що між Польщею та Україною є певні проблеми, пов’язані з трактуванням найновішої історії.
Сподіваюся, що згодом відбудеться зустріч віце-прем’єра України з віце-прем’єром (міністром культури та національної спадщини, Пйотром) Ґлінським, а питання актуальної співпраці щодо історії буле розв’язане, - додав Яцек Чапутович.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити