image
 |  130 29 Вересня 2024 | 15:01

Міг переправляти чоловіків за кордон: на Волині судять засновника благодійного фонду

У Луцьку продовжують судити засновника відомого благодійного фонду за нібито незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон. Цього разу провели почеркознавчу експертизу та запросили експерта озвучити в суді її результати.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», повідомляє ВолиньUA.

Зі слів експерта, дослідження проведені за документами з вільними, умовно вільними та експериментальними зразками.

«Порівняльного матеріалу було достатньо для почеркознавчої експертизи і складання висновку. Цей висновок швидше категоричний, ніж сумнівний», – зазначив експерт.

Як повідомив прокурор Ігор Москаль, висновки експерта стосуються 20-ти заяв. Там зазначалися прохання щодо бронювання та дозволу на виїзд за кордон для 70 військовозобов’язаних осіб. З його слів, висновок експертизи швидше підтверджує підписання даних заяв саме обвинуваченим.

«Однозначно висновок має доказове значення. На думку сторони обвинувачення, це підтверджує факт підписання даних заяв обвинуваченим. Так, висновок є ймовірним. Однак, є і інші документи, що виконані від імені обвинуваченого», – зауважив прокурор Ігор Москаль.

Нагадаємо, минулого року правоохоронці затримали трьох осіб за підозрою в незаконному переправленні військовозобов’язаних за кордон. Ті за 5,5 тисячі доларів вносили відомості до системи «Шлях» водіїв, які нібито їдуть за кордон по гуманітарну допомогу. Заслухавши висновок експерта, головуючий оголосив перерву в засіданні. Надалі планують допитати самого обвинуваченого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ спіймала топменеджера "Енергоатому" на хабарі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити