image
 |  5 10 Січня 2021 | 17:10

Миколаїв, Полтава, Харків і Кривий Ріг протестують через підвищення тарифів (ФОТО, ВІДЕО)

Відразу у кількох областях України відбулися мітинги проти підвищення комунальних тарифів. На акції протесту вийшли жителі Харкова, Полтави, Кривого Рогу та Миколаєва.

Про це повідомляє «24 канал».

Полтава

У Полтаві люди вийшли на протест через підвищення тарифів на газ. Поліція перекрила рух трасою Київ – Харків в межах міста, пише «Полтавщина».

Близько 20 мітингувальників ходять туди-сюди з плакатами по пішохідному переході. Через це й обмежений рух трасою.

Зауважимо, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, погодила підвищення тарифу за розподіл газу у Полтаві до 2,31 гривні на метр кубічний.

Миколаїв

У Миколаєві люди протестували під будівлею міської ради. Там зібралося понад 100 людей. Усі вони вимагають від влади не підвищувати ціни на комунальні послуги.

Від міськради мітингувальники вирушили до Інгульського мосту, щоб перекрити рух. Втім, правоохоронцям вдалось розігнати демонстрантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україна протестувальники перекрили міжнародну трасу через платіжки за газ

Кривий Ріг

Жителі Кривого Рогу теж прийшли під міську раду з вимогою до влади зберегти тарифи, які діяли до 1 січня 2021 року.

Харківщина

На Харківщині у демонстрації взяли участь пів сотні людей. Вони перекрили дорогу в селищі міського типу Високий. Раз у 15 хвилин вони пропускають транспорт. За порядком на місці слідкує поліція.

Учасники акції з плакатами також побували під стінами міської ради.

Відомо, що цього ж дня перекрили рух на дорозі і жителя міста Бакалія Харківської області.

«Авто не пропускали, всіх розвертали», – пише Telegram-каналу «ХС|Харків».

Нагадаємо, що 4 січня поблизу міста Лубни на Полтавщині протестувальники повністю перекрили рух на трасі міжнародного значення Київ – Харків. Так вони висловлювали протест проти тарифів на газопостачання.

З цієї ж причини 7 січня жителі міста Валки Харківської області перекрили трасу міжнародного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський.

Зверніть увагу! Кабінет Міністрів перед Новим роком значно підвищив тариф на електроенергію для населення, хоча й залишив фіксовану ціну. Зокрема скасували пільгову ціну у 90 копійок за кіловат-годину за перші 100 кіловат-годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифи на газ можуть зрости: на скільки цього разу?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити