image
 |  0 4 Серпня 2020 | 16:16

Мінімальна пенсія буде 2600 грн?

Найголовніше –спланувати потребу в коштах на наступний рік.

Про це у інтерв’ю ІА “Вголос” сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

“Я прийшла на свою посаду в березні. Саме цього місяця завжди проводилась індексація пенсій. Виявилось, що ніхто не збирався її проводити, коштів для індексацій не було закладено у бюджет. Гроші на таке завжди закладаються завчасно. Коли я запитала, що з грошима, мені відповіли, що вони є лише на один місяць. Я поцікавилась: а як тоді збирались робити індексацію? Мені відповіли, що її планували зробити аж у грудні 2020 року. Тобто карантин, люди без грошей, і якщо вони сподіваються на підвищення, то про це потрібно забути. Тому зараз ми велику увагу приділяємо плануванню коштів на соціальні потреби на наступний рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко пояснив, як область може вийти з «червоної» зони карантину

Які додаткові потреби ми при цьому плануємо? Перше, у січні та липні 2021 року після запланованого підвищення мінімальної зарплати зросте і мінімальна пенсія для осіб старших за 65 років зі стажем 35-30 років, та становитиме 2400 грн. та 2600 грн. відповідно. Також я намагатимусь добитися того, щоб у березні 2021 року була планова індексація пенсій і включити до неї максимально ті категорії пенсіонерів, пенсії яких зараз не підпадають під індексацію. Друге – ми плануємо програми підвищення пенсій для осіб старших за 75 років”, – пояснила міністр.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити