image
 |  0 4 Серпня 2020 | 14:34

Ляшко пояснив, як область може вийти з «червоної» зони карантину

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко пояснив, як область може вийти з "червоної" зони карантину.

Про це інформує УНІАН.

Відповідаючи на питання, за яким алгоритмом місто або район потрапляє в певну епідемічну зону, Ляшко нагадав, що з 1 серпня на території України постановою уряду встановлено нові підходи до адаптивного карантину.

Він нагадав, що визначені 4 національних показника: заповненість ліжок, рівень тестування, відсоток позитивних тестів від всіх проведених тестувань, а також показник динаміки зростання числа випадків коронавирусной хвороби за останні 7 днів в порівнянні з попереднім тижнем.

"Якщо область 5 днів поспіль не відповідає національним критеріям: або є перевищення, або, навпаки, зниження за певними критеріями, ця область належить до зони, яка потім розкладається на адміністративно-територіальні одиниці, в яких розраховується вплив і внесок кожної адміністративно-територіальні одиниці в загальну невідповідність цим критеріям ", - розповів Ляшко.

За результатами цього вкладу, в залежності від відсотка, пояснив він, і визначається, до якої зони буде віднесений населений пункт - "зеленої", "жовтої", "помаранчевої" чи "червоною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов пригрозив Луцьку та Теpнополю «надзвичайним станом»

"З" червоної "зони можна вийти, якщо 3 дні поспіль область, на рівні всієї області, відповідає вимогам національних показників ... Для того, щоб область дотримувалася ці показники, потрібно робити те, що прописано в постанові Кабінету міністрів України, - проводити і дотримуватися чітко визначені обмежувальні протиепідемічні заходи ", - підкреслив Ляшко.

З 1 серпня в Україні почали діяти нові правила адаптивного карантину , який був продовжений до 31 серпня. Всі регіони розділені на "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зону за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Перелік регіонів, які увійшли в ту чи іншу зону, Держкомісія ТЕБ та НС визначатиме по п'ятницях, перехід регіону в іншу зону буде відбуватися з понеділка.

З понеділка, 3 серпня, "червоний" рівень встановлений в Луцьку, Тернополі та Кіцманському районі Чернівецької області, а "помаранчевий" - в Луцькому та Любашівському районі Волинської області, в Івано-Франківську і Тисменицькому районі Івано-Франківської області, у Львові, Миколаївському , Перемишлянському та Пустомитівському районах Львівської області, в Бережанах і Бучацькому районі Тернопільської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто не змусить українців жити у жодній «зоні»! Мер Тернополя потужно відреагував на «червону зону» (ВІДЕО)

У "зеленій" зоні діють встановлені по всій країні обмеження: носіння маски або респіратора в громадських місцях; проведення масових заходів за умови трохи більше однієї людини на 5 кв. м; кінотеатри, театри із заповненою на 50%; перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

В "жовтої" зоні діють обмеження "зеленої", а також забороняється відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичне шоу Зеленського під назвою «боротьба з коронавірусом» надто дорого коштує для Луцька, - Микола Федік

В "помаранчевої" зоні діють обмеження "жовтої" та забороняється діяльність засобів розміщення (хостели, туристичні бази і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; заїзд нових змін в дитячі табори; встановлюються обмеження для масових заходів - одна людина на 20 кв. м площі приміщення і не більше 100 чоловік.

У "червоній" зоні, крім обмежень "помаранчевої", забороняється також робота громадського транспорту, відвідування навчальних закладів, діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити