image
 |  0 12 Травня 2020 | 17:58

Мінінфраструктури попереджає українців про обман авіакомпаній

Про поновлення авіасполучення України з іншими країнами поки що нічого не відомо.

Тому авіакомпанії, які анонсують польоти з України на травень-червень, вводять людей в оману, про це повідомила прессекретарка Міністерства інфраструктури України Оксана Герасимова, передає "Громадське".

Деякі авіакомпанії відкрили бронювання квитків на рейси з України на кінець травня і червень. Так, наприклад, "Міжнародні авіалінії України" відкрили бронювання на рейси з 23 травня, а Wizz Air, Ryanair та Lufthansa - на рейси у червні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі подробиці спалаху коронавірусу у селі під Луцьком

У Мінінфраструктури запевняють, що це не означає, що Україна може поновити авіасполучення з іншими країнами. Усі рішення ухвалюватиме лише Кабінет міністрів України.

"Міністерство підготувало зміни до відповідних постанов уряду, які мають бути схвалені для поновлення всіх видів сполучень, не тільки авіа. Щодо дій авіакомпанії з продажу квитків на 23 травня — такі дії до ухвалення рішень урядом є передчасними та вводять в оману пасажирів. Рекомендації щодо роботи аеропортів готуються, відкриття сполучення з іншими країнами залежить від рішень відповідних урядів щодо відкриття кордонів для громадян іноземних країн та епідеміологічної ситуації", — зазначила Герасимова.

У Мінінфраструктури наголосили, що необхідно орієнтуватися на офіційні заяви та рішення уряду. Наразі ЄС повідомив про те, що до 15 червня не рекомендовано відкриття кордонів для громадян третіх країн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити