image
 |  2 29 Лютого 2020 | 17:56

Міністра оборони просуває бухгалтер «95 Кварталу»

Новим міністром оборони України може стати генерал-майор у відставці Андрій Таран, довкола якого раніше розгорівся скандал.

Президент України Володимир Зеленський має намір внести його кандидатуру на затвердження Верховної Ради, замінивши чинного міністра Андрія Загороднюка.

Таран відомий тим, що у 2015-му році його звільнили з посади Глави української сторони Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) режиму припинення вогню на Донбасі у зв'язку з підозрою у державній зраді.

У липні 2015-го про це на своїй сторінці в Twitter повідомила пресслужба Ради нацбезпеки й оборони України. У повідомленні було сказано: "Генерал Таран звільнений із посади керівника української сторони СЦКК. Йому оголошено підозру за статтею 111 КК України (Державна зрада)".

Далі, з незрозумілих причин, повідомлення видалили й оголосили, що нібито аккаунт РНБО був зламаний. Після цього розслідування зам'яли.

У підсумку генералу допомогли уникнути кримінальної відповідальності і дослужити заступником командувача Сухопутних Військ.

Читайте також: Гончарук подав Зеленському нове прохання про відставку - ЗМІ

При цьому офіцери Головного управління розвідки Міністерства оборони України, в якому тривалий час служив генерал Таран, охарактеризували його виключно негативно.

Ті з них, хто мав відношення до подій 2015-го року, заявили, що в результаті дій Тарана була зруйнована агентурна мережа української військової розвідки на окупованих територіях Донбасу і багато патріотів потрапили в руки російських спецслужб, - інформує Оглядач.

Хто "просуває"

Як стало відомо від джерел, просуває призначення Тарана на цю посаду бухгалтерка "Кварталу 95" Олена Корж. Судячи з усього, вона знайома з ним через свого чоловіка – Олексія Пашкова.

Раніше Корж "допомогла" Пашкову зайняти посаду в.о. начальника Департаменту стратегічної розвідки Міноборони.

У вересні 2019 року в пресі з'явилася інформація про те, що він "перестрибнув" 10 службових посад для того, щоб мати можливість сісти в це крісло.

Сам Пашков, відзначають джерела, служив разом із Тараном в армії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити