image
 |  99 19 Жовтня 2024 | 10:07

Міносвіти готується змінити правила для школярів: термін пропуску занять без довідки скоротять

Міністерство освіти та науки України планує змінити правила для школярів і зменшити кількість прогулів без поважних причин.

Про це йдеться у відповідному звіті відомства, - пише Знай.UA

У відомстві підтримали важливу ініціативу – скорочення терміну пропуску школи без довідки з невідомих чи без поважних причин. Відповідний проєкт вже підготовлено і буде розглянуто Кабміном найближчим часом.

Якщо зміни набудуть чинності, термін пропуску занять без довідки буде скорочено з 10 до 5 робочих днів. Це робиться, зокрема, і для того, щоб Національна поліція швидше виявляла негативні для життя, здоров'я та розвитку дитини ситуації. Наприклад, коли школярі ігнорують навчальний процес, зокрема через неналежне виконання батьками їхніх обов'язків.

На даний момент діє норма, яка допускає пропуск занять у школі строком до 10 днів поспіль без надання довідки чи пояснювальної записки від батьків. Якщо школа не має інформації про місце перебування учня, то інформація передається до поліції та служби у справах дітей. Інформувати школу про відсутність учня зобов'язані його батьки чи опікуни

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити