image
 |  4 24 Листопада 2018 | 09:56

Мін’юст скасував передачу майна Почаївської лаври московському патріархату

Комісія Міністерства юстиції з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра (Релігійна організація Почаївська Свято-Успенська Лавра, відносить себе до УПЦ МП, її очолює єпископ УПЦ Московського патріархату митрополит Почаївський Володимир (Мороз).

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мін'юсту, пише УНІАН.

Таким чином була задоволена скарга Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника. 

Як повідомила перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова, таким чином була задоволена скарга Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

«Комісія Мін’юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра. Відповідний наказ Мін’юсту було підписано сьогодні», - сказала Сукманова.

За її словами, члени комісії дійшли висновку, що реєстратор здійснив державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври (Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці, надбрамного корпусу) з порушеннями вимог чинного законодавства.

«Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасоване, а державному реєстратору, який його здійснив, блоковано доступ до державного реєстру речових прав на нерухоме майно», - зазначила перший заступник міністра юстиції.

Як повідомляв УНІАН, 6 листопада депутати Тернопільської обласної ради звернулися до Міністерства юстиції України, управління Служби безпеки України у Тернопільській області та прокуратури з проханням надати оцінку факту незаконної реєстрації права користування на 6 споруд Свято-Успенської Почаївської лаври, яку нещодавно здійснив реєстратор КП «Струсівське» в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, забезпечивши оренду лаври для УПЦ (Московського патріархату) до 2052 року.16 листопада на Тернопільщині поліція почала розслідування за фактом можливих зловживань під час передачі у користування нерухомого комплексу Почаївської лаври Українській православній церкві Московського патріархату. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почаївська міськрада відмовилась передати землю УПЦ МП

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити