image
 |  0 22 Лютого 2022 | 14:56

Міська рада на Волині хотіла незаконно використати 15 мільйонів

Прокурори Волинської обласної прокуратури в ході опрацювання інформації, оприлюдненої на вебсайті «prozorro.gov.ua», встановили факти порушень при проведенні Управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради закупівлі послуг з прибирання та підмітання вулиць, за результатами якої замовник у січні 2022 року уклав договір із суб’єктом господарювання.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Зокрема, переможець тендеру не відповідав кваліфікаційним критеріям, визначеним замовником послуг.

Про порушення законодавства розпорядником коштів прокуратура повідомила Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області і згодом, на виконання вимог органу фінансового контролю 18 лютого 2022 року договір було розірвано.

Таким чином упереджено незаконне використання понад 15 млн грн бюджетних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сільрада на Волині оцінила вартість 1 гектара землі у 2 тисячі гривень

Зауважимо, що Волинська обласна прокуратура не вперше виявляє порушення в діяльності Управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Так, у вересні 2021 року рішенням Господарського суду Волинської області задоволено позов обласної прокуратури в інтересах Ковельської міської ради, Західного офісу Держаудитслужби та визнано недійсним договір про закупівлю аналогічних послуг на загальну суму 11,6 млн грн, також укладений за результатами тендеру, проведеного із порушеннями чинного законодавства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити