image
 |  4 8 Грудня 2021 | 15:13

Місцеве самоврядування може перетворитися у місцеве самоврятування, - перший заступник голови Волиньради про політику влади

Через дискримінаційну політику центральної влади, яка відмовляється від фінансової децентралізації, місцеве самоврядування може перетворитися у місцеве самоврятування.

Про це у ефірі ТРК "Аверс" заявив перший заступник голови Волинської облради, представник ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

"Успіх місцевого самоврядування залежить від того як працюють усі гілки влади. Якщо кожен виконує свою функцію нормально, робота буде ефективною. Будь-яка реформа передбачає певні якісні зміни, після яких людям стане жити краще. Коли почалася реформа децентралізації, я озвучував тезу: реформа стартувала, але яким буде її фінал - ніхто не знає.

Основна успішної реформи - не перерозподіл функцій, а надання якісних послуг населенню. Місцеве самоврядування безпосередньо контактує з конкретними людьми і вирішує проблеми громади. Тому і основні претензії людей в першу чергу до органів місцевого самоврядування. Хоча часто за ці питання може відповідати центральна влада", - наголосив Юрій Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цінові гойдалки на ринку електроенергії вбивають фінансову спроможність громад, - депутат Луцької міськради

Перший заступник голови Волиньради відзначив, що центральна влада взяла згубний курс, спрямований на обмеження фінансових спроможностей громад.

"Коли створювалися громади, був оптимізм. Перші громади отримували інфраструктурні субвенції. І це був хороший крок. За останній рік-два розпочався зворотній процес. Центральна влада перекладає більше повноважень, але не підкріплює їх жодними ресурсами. Тобто громади стають обмежено спроможними. Місцеве самоврядування може перетворитися у місцеве самоврятування. Без фінансової бази і фінансової децентралізації зробити громади спроможними нереально".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити