image
 |  0 29 Грудня 2018 | 16:33

Митрополит Епіфаній розповів про деталі отримання Томосу (ВІДЕО)

Офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом пройде 5 січня 2019 року. 6 січня після божественної літургії Томос про автокефалію вручать митрополиту Української православної церкви.

Про це розповів предстоятель незалежної помісної Православної церкви України митрополит Епіфаній в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще три парафії УПЦ МП на Вінниччині приєдналися до ПЦУ

"Вперше ми разом, як предстоятелі вже незалежної Української помісної православної церкви і Вселенський патріарх Варфоломій, подякуємо Богові молебнем в храмі Святого Юрія-Переможця на Фанарі. Потім буде офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом на Фанарі 5 січня", - пояснив митрополит.

"6 січня відбудеться урочисте богослужіння - це вперше двох предстоятелів, Вселенського патріарха Варфоломія, як першого серед рівних патріарха, і також предстоятеля вже української незалежної помісної православної церкви. Після урочистого богослужіння, після божественної літургії буде вручено Томос", - додав він.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити