image
 |  225 11 Грудня 2023 | 16:46

Митрополит Михаїл очолив богослужіння у волинському селі (ФОТО)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив богослужіння у селі Підбереззя Горохівського деканату (Луцький р-н).

Про це інформує Волинська єпархія ПЦУ.

Спочатку владика служив Божественну літургію в храмі Зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці. Потому, під час хресної ходи, здійснив чин освячення Державного Прапора України, знамена Волинської єпархії, божниці з фігурою праведної Анни та водосвятної чаші, що знаходяться на території храму.

Із високопросвященним разом молилися: декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель священник Ярослав Музичук, інше духовенство Горохівського та Луцького районного деканатів. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено доброчинців і активних вірян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В село на Волині перестала їздити маршрутка

Анно-Зачатієвську дерев'яну церкву у Підбереззі засновано 1483 року, проте вона не збереглася. Цей Божий дім збудовано та освячено у 1645 році. У XIX ст. його відремонтовано. Після проголошення Незалежності України громада увійшла до УАПЦ. У радянські часи в ній зберігали (ховали) українську богослужбову літературу. Місцеві називають свою церкву «Неопалимою Купиною» в пам’ять про воєнне лихоліття, коли під час пожежі в селі Бог зберіг святиню неушкодженою. У храмі збереглися живопис і різьблення XIX-XX ст. Із 2005 року тут діє парафіяльна недільна школа. Церква належить до пам'яток архітектури національного значення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити