image
 |  4 16 Грудня 2022 | 09:54

Митрополит Михаїл очолив літургію з нагоди 30-річчя відновлення храму (ФОТО)

Митрополит Луцький і Волинський очолив Божественну літургію в храмі Апостола Андрія Першозваного у Ковелі з нагоди 30-річчя відновлення цього Божого дому.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

У 26-ту неділю після П'ятдесятниці, перед престольним празником, із високопреосвященним молилися: декан Благовіщенського округу протоієрей Василь Мичко, настоятель протоієрей Іван Оринчак, інше духовенство. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян.

В Андріївському храмі розпочали богослужіння в роки незалежності України. Збудована ще в XIX ст., каплиця спочатку належала римо-католикам. Вона вистояла під час революцій і воєн. «За совєтів» у ній зберігали міндобрива, а потім стала будинком громадської панахиди. На початку 90-х зареєстровано громаду Апостола Андрія Первозваного. РКЦ погодилась надати для православної церкви в користування колишню свою будівлю. За короткий час стараннями тодішнього настоятеля протоієрея Дмитра Кекляка і вірних здійснено реконструкцію храму з добудовою дзвіниці. Багато допоміг у той час міський голова Анатолій Семенюк. Це була перша в Ковелі українська, з патріотичним духом церква.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити